Höstlov

Denna veckan har tjejerna höstlov så igår jobbade jag bara en halv dag så vi skulle få lite tid tillsammans. Jag hade bestämt mig för att ta en tur med de till Lund och besöka Vattenhallen. Ett roligt ställe där man får prova på olika aktiviteter. Är värt ett besök för er som inte varit där.
 
När vi kom dit hade de en föreställning om ljud var något extra eftersom det är höstlov. Jag hade även bokat biljetter så vi skulle gå på planetariet och få se bla vårt solsystem och planeter.
 
Här kommer lite bilder från vattenhallen:
 
 

Efter vårat besök så tog vi bussen från Lund in till Malmö. När vi kom till Malmö bestämde vi oss för att äta där innan vi åkte vidare hem till Bara.
 
Besökte en trevlig restaurang  med bra priser och maten var jätte god. Södervärns krog den kan jag rekommendera om ni har vägarna förbi.
 
                          

Nu denna helgen är det halloween, vad har ni för planer för denna helg ?
 
                     Trevlig halloween på er

Ondagen den 29 okt

Idag säger vi ett stort GRATTIS till Axel som fyller 7 år !!
 
I måndags så började jag min vecka med vab eftersom Ronja fortfarande inte var frisk. Så vi hade en lugn hemma dag.
 
På kvällen var vi utbjudna med en styrelse som Jonas sitter i på MFF matchen. Vi skulle få sitta i logen och där skulle vi bli bjudna på mat. Så förrätt och huvudrätt innan matchen började. Sedan kan man flytta ut och då finns där stolar utanför sin loge. Tycker man att det är kallt så kan man stå inne. I pausen fick vi efterrätten.
 
 
                                             

Det var synd att dela på en sådan här fin tårta !!
 
Detta var MFF sista hemma match i allsvenskan för denna säsong och GULDET var redan klart sedan länge.
 
När matchen var slut så skulle vi hämta Amelia på tåget. Hon hade varit hos sin kompis i några dagar. Hon hade skickat sms till mig att hon hade ramlat ner från en trappa hemma hos honom men att hon satt på bussen till tåget. Att hon hade väldigt ont i sin fot. Vi åkte hem eftersom hon hade gått en del på foten och skulle se hur den såg ut på tisdagen.
 
Så igår när jag kom från jobb så sa jag att någon måste titta på hennes fot. Hon hade så ont. Ringde ner till vc kl 15 och 15:15 fick jag en tid, så snabbt har det aldrig gått. Så det blev en tur till röntgen, akuten och ortopeden. Det var många turer med hennes fot men till slut så kom de fram till att det var en rejäl stukning, ledbanden som tagit skada. Så det blev bandage, kryckor och besök till sjukgymnasten.
 
Idag onsdag har jag tagit ledigt för Ronja ville hitta på något på lovet. Hon ville gå till Kuben ( vår idrottsanläggning inomhus) där skulle vara en massa hoppkuddar/borgar. Nu var det så att denna mamma har blandat ihop dagarna. Att det är onsdagen den 29/10 det vet jag och detta med hoppborg var den 28/10 men förstår inte varför jag var så inne på att ta ledigt idag. Tror jag har blandat ihop det lade först in ledigt på tisdagen men så gick inte det då tog jag onsdagen men hoppborgen bytade inte dag.
 
Så Ronja var inte så glad första dagen hon är frisk också. Så vi har haft en hemma dag, tjejerna har bakat gott och jag ska laga en god middag. Sedan i morgon har vi nya äventyr på gång.
 
                                       Ha en fortsatt fin kväll

Sista helgen i okt

Lördag morgon vaknade vi rätt så tidigt. Gästerna ville inte sova för länge :-). Efter alla fått frukost och gjort sig i ordning gick jag på ett träningspass. När jag kom hem där i från hade Axel och Anton blivit hämtade.
 
Vi tog det lugnt på dagen, Ronja mådde inte så bra. Tänkte hon är trött efter natten så hon sov middag en stund. Fast när hon vaknade hade hon fått feber och vi som skulle åka i väg. Vi skulle i väg och fira Jonas föräldrar som hade 45 årig bröllopsdag. Ronja ville följa med trots allt så vi åkte dit en stund. Så hann vi vara med att äta och sitta prata en stund med alla.
                                                    

Cola är en favorit här hemma och Jonas är nog den som är mest glad för drycken. Det var inte det lilla glaset han blev serverad.
 
Sedan blev det en lugn lördagkväll med så mycket bättre där Orup är en av mina idoler.
 
Söndag då hade vi bestämt oss för Vellingeblomman, är en tradition att åka dit. Så vi gick i halloween tunnelen och sedan skulle jag även passa på att köpa ljung med mig hem. Där efter blev det en tur till Ikea och sedan Emporia.
 
 
                                    
 
 
 
 
 
 
 Söndagskvällen avslutades med att jag och mannen hade filmkväll.
 
 
                         Ha en fortsatt trevlig vecka