Jul på slottet

När övriga familjen jobbar och vissa inte kan följa med då får man köra julmys själv. Vad kunde då bli bättre än jul på slottet ?
 
Började dagen med när jag kom dit att gå och lyssna på julmusik. Dessa två uppträdde i den ena salen. Denna dagen var det gratis att gå in på museet.
 
Efter det gick jag en trappa upp. Där hade de pepparkakshus tävling. Så jag gick runt och tittade på husen och röstade på vilket jag tyckte var finast. Sedan fanns det massa gammaldags julsaker att titta på.
 
När jag var klar där inne gick jag ut och tittade i alla julstånden. Tog mig en varm glögg blev lite ruggig. Tyvärr svalnar den snabbt och då är det inte så gott tycker jag. Lucian kom så jag tittade på tåget och när de kom upp på scen. Var en kör från Lund med väldigt speciella Luciasånger. Så en liten stund innan jag fortsatte mitt äventyr.
 
Gick runt i de olika byggnaderna och kollade på hantverk. Tittade även in djuren på första plan. Jag och Jonas har bestämt att vi skall gå på museet så jag fick spara lite till dess 😊.
 
Så jag hade en mysig söndag och tro det eller ej men fick plats på restaurangen på museet där jag intog min lunch, gott 👍.